Mauri Kunnas: Mikulás

6_mikulas.jpg

Most, hogy közeledik a Karácsony, egy mesekönyvet szeretnék ajánlani.

Az író 1975-ben szerzett diplomát a Finn Művészeti Akadémián, grafikus szakon. Több újságnál dolgozott, mint karikaturista, majd gyermekkönyvekkel kezdett foglalkozni. A Mikulás című mese 3-6 éves gyerekeknek szól, s már több folytatása is megjelent.

Köztudott dolog ugye, hogy Mikulás Lappföldön lakik egy magas hegyen, aminek Fül-hegy a neve. Ott élnek vele kedves, kis segítői a Tonttuk vagyis a manók. Januártól decemberig szorgalmasan dolgoznak, hogy karácsonyra minden gyerek megkaphassa hőn áhított ajándékát. A könyvből megismerhetjük a manók mindennapjait, lakásukat, munkahelyüket, iskolájukat. A Mikuláshoz érkezett levelek szortírozása, elolvasása, a gyerekek kifürkészése is az ő feladatuk.
Bepillanthatunk az ajándéktervezés, -készítés, -csomagolás rejtelmeibe, majd elkísérhetjük a Mikulást ajándékozó körútjára is. A fáradtságos nap után végül jöhet a jól megérdemelt pihenés, természetesen szaunázással és másnap nagy ünnepi vacsorával.

Ez egy ízig-vérig finn mese. Egyszerű, oktat, de nem kioktat, szívet melengető, de nem giccses, és persze árad belőle a természet szeretete. A rajzok pedig bűbájosak. Érdemes sokáig, aprólékosan tanulmányozni őket, mert rengeteg kedves, humoros, apró részletet fedezhetünk fel rajtuk.

Bátran ajánlom karácsonyra a fa alá. Igazán játékosan oktat, nevel, szórakoztat és gyönyörködtet.

A sorozat további részei: Mikulás és a varázsdob, Mikulás tizenkét ajándékot kap, A legeslegszebb karácsonyi ajándék

 

Ha tetszett az ajánlóm, kérlek, oszd meg ismerőseiddel! Tegyünk együtt a könyvekért, az olvasásért!
Köszönöm.

 

könyv-varázs

Szeretek olvasni és szeretnék ennek a csodás időtöltésnek minél több embert megnyerni. Ez a - nem titkolt - szándékom ezzel a bloggal.

Friss topikok

süti beállítások módosítása